جنس فیک چیست | چگونه اجناس فیک یا تقلبی را تشخیص دهیم
قصد داریم به بحث بسیار مهم فیک یا تقلب بپردازیم و می توان گفت مطالعه این مطلب برای هر ایرانی لازم است پس با ما همراه باشید .

🔘 در ادامه این مطلب به نقد و بررسی موارد زیر می پردازیم .

  • مقدمه در مورد اجناس فیک
  • جنس ( Fake ) یا تقلبی چیه ؟
  • چرا جنس فیک زیاد شده ؟
  • آیا جنس فیک بَده ؟
  • چند نمونه از اجناس فیک
  • ۳ روش تشخیص جنس فیک از اصلی
  • کجا و کدام فروشگاه ها اجناس فیک بیشتر کار می کنند ؟
  • از کجا اجناس اصلی خرید کنیم ؟
  • مقایسه و بررسی چند مورد کالای جعلی

مقدمه

امروزه با توجه به شرایط اقتصادی بازار متاسفانه با زیاد شدن اجناس فیک ترس و دلهره مشتریان از شهر های مختلف به مراتب زیاد شده و خیلی ها از خرید اینترنتی یا خرید از شهر های دیگر خودداری کرده اند.

میتوان گفت یکی از نیاز های هر خانواده ، تهیه لوازم خانگی (خرده و بزرگ) است مانند : عوض کردن لوازم قدیمی به جدید و یا خرید جهیزیه هست اما بزرگترین سوال هر مشتری در موقع خرید اینه که آیا کالایی که میخریم اورجیناله یا فیک ؟ چطوری متوجه بشیم که اصلیه ؟

ما میخوایم به خیلی از سوال های شما درمورد این موضوع پاسخ بدیم تا شما شخصا توانایی اینو داشته باشین که به راحتی جنس اصل رو از تقلبی تشخیص بدین و یه خرید دلنشین و و مطمئن داشته باشین .

جنس ( Fake ) یا تقلبی چیه ؟

امروزه با توجه به تنوع زیاد محصولات در بازار ، مشتریان سردرگم شدن اما برای تشخیص جنس اورجینال از فیک باید پیش از همه بدانیم جنس فیک چیه ؟

گول زدن ، دروغ ، بدل ، تقلبی و غیره میشه تعریفی از فیک باشه اما تو بحث کالا بخوایم ساده بگیم : عوض کردن برچسب یه محصول از یه مارک به یه مارک دیگه و یا همچنین میشه گفت محصولی رو به اسم مارکی مثل بوش بفروشن در حالی که خود اون مارک(بوش) اصلا تولید نکرده و اطلاعی نداره این میشه تقلب و فیک !!!

ماجرا از این قراره که یه سری از شرکت های متفرقه اجناسی رو با مارک های نامعتبر تولید می کنن که با پایین آوردن کیفیت و استفاده از قطعات ارزان آن را با ۱/۴ قیمت و عرف اصلی وارد بازار می کنن مانند مارک جنرال،میدیا،الحافظ،لیدر و… این اجناس از کشور چین وارد ایران می شن که به مارک های معتبری مانند بوش،ال جی، سامسونگ و مارک های معتبر تبدیل و بعدا با سود های کلان می فروشن به عنوان مثال : ظرفشویی الحافظ که قیمتش حدود ۲ میلیون تومان هست با تبدیل کردن آن به مارکی مانند بوش، با قیمت ۵ الی ۷ میلیون تومان به فروش میره.

حالا تو این آشفته بازار ایران مثل آب خوردن برچسپ محصولات رو عوض و کلاه برداری می کنن غافل از اینکه اون بالا خداییم هست .

چرا جنس فیک زیاد شده ؟

فک کنم جواب شو خیلی از شما بدونید. امروزه در ایران همه طرفدار قیمت کم هستن .با توجه به شرایط ارز و بازار با گران تر شدن اجناس اصلی ، قیمت ، یکی از مهم ترین دلیل این قضیه بوده و به دلیل ارزان تر بودن این کالا ها فروشندگان اجناس فیک ، از این قضیه سو استفاده کرده و اجناس خود را راحت به فروش می رسونند.

متاسفانه با پایین اومدن قدرت خرید مردم و همچنین شرایط بد اقتصادی یه سری افراد سود جو و سیری ناپذیر رو این نقطه دست گذاشتن و بدون در نظر گرفتن بعد وجدانی و انسانیت دارن سر مردم کلا میزارن ، اینا میان محصولات فیک رو با قیمت بسیار پایین تر از بازار می فروشن و مشتری رو فریب میدن مشتری هم غافل از اینکه جنس تقلبی خریده فکر می کنه جنس اصلی گرفته با قیمت خوب، اینم بگم اکثر کالاهای تقلبی برای فروشنده ها ۳۰ تا ۶۰% سود دارن مثلا تو یه کالای ۹ میلیونی حدود ۵ ملیون تومن سود می کنند پس میشه گفت به خاطر سود بیشتر در کنار قیمت کمتر جنس فیک زیاد شده.

آیا جنس فیک بَده ؟

شاید نتوان به جرأت بگیم که کالای تقلبی بده و یا از کیفیت پایینی برخورداره  ولی میتوان با صراحت بگیم که کالای تقلبی کالایی نیست که مد نظر شماست در اصل کالایی ست که فروشنده قصد فروش آن را به شما دارد دلیل آن نیز سود یا منفعت زیادیه که برای فروشنده داره چون جعل فروش احساس میکنه با معرفی کردن این کالا با نام مارکی که شما می پسندید فروش بیشتری خواهد داشت.
مثلا زمانی که شما وارد شمال کشور می شید قدم به قدم مغازه هایی را می بینید که خودشون رو اکبر جوجه معرفی میکننن که شاید غذایی که ارایه می دن از کیفیت بالایی برخوردار باشه اما لزوما نماینده آن برند نیستند.

چند نمونه جنس فیک کرکماز

        تقلبی                                         اصلی

تقلبی                                                      اصلی

 

۳-روش تشخیص جنس فیک یا تقلبی

روش۱ : یکی از مطمئن ترین و ساده ترین روش ها برای تشخیص کالای فیک از اصلی، تطبیق دادن مدل آن با سایت اصلی کشور سازنده است. معمولا‌ اجناس فیک مدل های دقیقی ندارند و بدون هیچ استانداردی زده می شن حتی اگه دقت کنید خیلی از فروشندگان اجناس فیک از دادن مدل دقیق به مشتری طفره میرن و سعی میکنن با دادن مدل های مخفف و اصطلاحات بازاری از دادن مدل دقیق به مشتری پرهیز کنن، برای مثال به جای دادن مدل SMS88TI36E میگن سری ۸ بوش داریم.

شما اگه قصد خرید کالایی رو دارین از فروشنده بخواید عکس طبیعی محصول رو همراه با مدلی که روی دستگاه خورده برای شما ارسال کنه و بعد از دریافت مدل اونو تو گوگل سرچ کنید. اگر دیدید فروشنده از دادن مدل طفره میره مطمن باشید یه ریگی به کفشش هست و جنسش مشکل داره. حالا اگه مدل رو بهتون گفت و تو گوگل زدین و سایت تولید کننده اش رو نیاورد دیگه معلومه چه خبره.

اگه کالا اورجینال باشه لینک اول مربوط به همان محصول از سایت کشور سازنده رو میاره به عنوان مثال اگر محصول، بوش هست لینک اول سایت www.bosch-home.com است و اگر چیزی نیاورد یا عکس محصولاتی دور از دستگاه شما اورد به معنی فیک بودن دستگاه است.

پس از ورود به سایت اصلی عکس محصول مورد نظر رو با عکسی که داخل سایت اصلی خورده مقایسه کنید در صورتی که اورجینال باشه دقیقا مشابه همان چیزیست که داخل سایت اصلی خورده است و اگر چیزی غیر از آن بود قطعا فیک محسوب میشود.

روش۲  : بستگی به هوش مشتری و قیمت کالا داره

شما قصد خرید کالایی را دارید معمولا از ۱۰ فروشگاه استعلام قیمت میگیرید تا هر کدام ارزان تر دادند از آن خرید کنید. پس از گرفتن قیمت مثلا برای یک لباسشویی ۸ فروشگاه رنج قیمتی پنج تا پنج و نیم میلیون و ۲ فروشگاه قیمت ۴ تا ۵ میلیون به شما می دهندخیلی از افراد توجهی به این قضیه ندارن و از اون فروشگاهی که ارزون ترین قیمت را داره خرید میکنن.

اینجا یه سوال پیش میاد چرا از بین این همه فروشگاه فقط این با ۱ میلیون زیر قیمت بازار، کالا رو میفروشه؟؟؟

مشتری در مرحله اول احساس میکنه زرنگی کرده و کالای ۶ میلیونی رو به قیمت ۵ میلیون خریده اما بعدا متوجه میشه که کالای ۲ میلیونی رو با قیمت ۵ میلیون خریداری کرده.

⭕️ همیشه این نکته رو در ذهن خود داشته باشین که کالا های اورجینال هیچ وقت ۱ میلیون تومان اختلاف قیمتی نداره و اختلاف قیمتی زیاد به معنی : فیک بودن آن، صافکاری شده و یا معیوب بودن آن کالاست. پس از طریق قیمت هم میشه تقریبا تشخیص بدین.

روش۳ : دقت کردن به خود کالاست.

  • اجناسی که عکس پرچم سازنده کشور به صورت چاپ یا برچسب  خورده باشند قطعا فیک محسوب میشن زیرا که هیچ برند معتبری عکس پرچم رو روی کالا خود نمیزنه..
  • زدن برچسب های اضافی و زیاد و فانتزی روی بدنه دستگاه نشان از فیک بودن کالاست.
  • اگر دیدین کیفیت چاپ متن روی دستگاه پایین هست و با ناخن میشه پاک کرد قطعا که فیکه زیرا محصولات اورجینال در هر برندی با بهترین کیفیت چاپ زده می شن.

مطمنا با به کاربردن و رعایت این چند مورد خیلی راحت می تونید جنس اصل رو از بدل تشخیص بدین .

روش۴:  معامله ای را که انجام می دهید از هر نظر بررسی کنید

حتی اگر می خواهید یک کالای کوچک هم بخرید به علامت استاندارد و آرم تجاری آن توجه کنید یادتان باشد که همیشه کالاهای تقلبی ارزانتر از نمونه ی اصلی آنها نیستند در اکثر اوقات قیمت های مشابه با نمونه ی اصلی دارند.
روش۵- به محصولی که می خرید توجه کنید
نشانه های اصلی را در محصول جستجو کنید کالاهای تقلبی همیشه یک نشان کوچک از تقلب در خود دارند برای پولی که بابت خرید میدهید ارزش قائل شوید با بی توجهی ممکن است بارها و بارها کالای تقلبی بخرید و متوجه هم نشوید.  اگر به تازگی کالایی از یک برند جدید تهیه کردی و یا اینکه تا به حال از یک فروشگاه برند خریدی انجام ندادید خوب دقت کنید که این کالا مشابه همان کالایی باشد که همیشه تهیه میکنید نامهای تجاری لزوما با کیفیت نیستند به خود کالا توجه کنید نه برندی که کالا را تولید میکند. در تهیه کالاها مقایسه را فراموش نکنید خیلی ساده میتوان کالاها را با یکدیگر مقایسه کرد.
 
روش۶ کالاهایی که از نظر کیفیت ضعیف هستند یا از نظر ظاهری مرغوب به نظر نمیرسند
اغلب تقلبی اند. البته خیلی از اوقات با استفاده از یک محصول متوجه تقلبی بودن آن میشوید بنابراین گول ظاهر مشابه را نخورید باید دقت تان را در خرید افزایش دهید در واقع باید خیلی تجربه داشته باشید.
روش۷ به نوع بسته بندی کالا دقت کنید
کالاهای معتبر بسته بندی کامل تر و دارای رنگ و جنس بهتری هستند محصولات تقلبی اغلب نقض بسته بندی دارند بسته بندی باید با دستگاه های مخصوص و چاپ صحیح از تاریخ تولید و انقضا باشد از خرید کالاهای نیمه بسته بندی شده که در آن آثاری از باز شدگی وجود دارد اجتناب کنید. کالاهای تقلبی معمولا دارای نوشته های نادرست از نظر قالب نوشتاری و املاء هستند این کالاها به دلیل تقلبی بودن هولوگرام مخصوص را ندارند.
دقت کنید آیا بسته بندی محصول با کالایی که همیشه می خریدید مطابقت دارد؟ برچسب های موجود روی کالاهای اصلی معمولا دارای شماره بازرسی هستند که کالاهای تقلبی این برچسب ها را ندارند.
به بار کد و علائم تجاری دقت کنید. محصولات اصلی دارای اطلاعات کامل از محتوی جعبه هستند و علامت بازیافت نیز همیشه روی اکثر کالاهای اصلی درج می شوند معمولا کالاهای تقلبی فرصتی برای چاپ و درج تمام اطلاعات روی بسته بندی ها را ندارند بنابراین به راحتی قابل تشخیص میشوند.
کالاهای اصلی دارای پشتیبانی از شرکت تولید کننده هستند و شماره تماس مستقیم کارخانه ی تولید کننده را در اختیار مشتری قرار میدهند اما در کالاهای تقلبی اثری از نام و نشانی تولید کننده وجود ندارد.
روش۸  به برچسب و لیبل روی کالا ها دقت کنید
محصولات الکترونیکی کمتر دارای ریسک تقلب هستند این کالاها دارای دفترچه ی راهنمای مخصوص و ضمانت نامه بوده بنابراین احتمال تقلبی بودن آنها کمتر وجود دارد. در ایلات متحده ی آمریکا علامت ETL و همچنین در اروپا علامتCE روی محصولات الکترونیکی درج میشود که از تقلبی بودن آن اجتناب شود. همچنین در کانادا علامت CSA ( با همکاری استاندار سازی در کانادا) روی محصولات درج میگردد. گاهی اوقات محصولات تقلبی علائم تجاری را جعل میکنند بنابراین باید در این زمان شما باید به کیفیت محصول دقت کنید کالاهای با کیفیت پایین اغلب ادعایی برای داشتن نام و نشان معتبر نمی کنند. با انواع علایم تجاری آشنایی پیدا کنید علائم تجاری دارای اندازه، فونت و طراحی خاص خود هستند بنابراین جعل آنها در خیلی از مواقع امکان پذیر نیست.
هولوگرام محصولات نشان اصل بودن کالا است. اگر علامت تجاری تنها روی بته بندی باشد و روی محصول اثری از علائم تجاری نباشد مطمئن باشید که آن محصول تقلبی است. خیلی از شرکتها دارای وب سایتی از محصولاتشان هستند که شما میتوانید در آن وب سایت کالاهای مشابه اما تقلبی را با خود محصول مقایسه کنید.
روش۹  کالاهای تقلبی اغلب لوازم جانبی ندارند
مثل گوشی های تقلبی آنها معمولا نقض فنی داشته یا تمام و کمال دارای تجهیزاتی که یک گوشی اصل باید داشته باشد را ندارند.

نکاتی در مورد اجناس مارک کرکماز

کتری و قابلمه استیل کرکماز تقلبی

قابلمه استیل معمولا اولین چیزی است که وقتی صحبت از استیل می شود ذهن ما به آن سوق داده می شود. اما این فلز چیست و چقدر راجع به آن می دانیم؟ این اطلاعات می تواند کمک کند تا در هنگام خرید قابلمه استیل بهترین انتخاب را داشته باشیم.

اگر بخواهیم به صورت ساده و قابل فهم، استیل را توضیح دهیم که در انتخاب ما موثر باشد ابتدای امر این فلز را به دو دسته بندی عام تقسیم می کنیم: “بگیر” و “نگیر”

در راستای این دسته بندی دو سری از استیل ها با عنوان سری ۳۰۰ و سری ۴۰۰ وجود دارد. سری ۳۰۰ در دسته ی استیل های “نگیر” و سری ۴۰۰ در دسته ی استیل های “بگیر” هستند.

اما این دو دسته ی “بگیر” و “نگیر” به چه مفهوم هستند و چرا در بازار به این دو عنوان معروفند؟ دسته ی بگیرها دسته ای از استیل ها هستند که جذب آهنربا می شوند و دسته ی “نگیر” ها جذب آهنربا نمی شوند.

اشتباهی رایج میان عامه ی مردم راجع به این موضوع یعنی جذب آهنربا توسط استیل وجود دارد که گمان می کنند عامل مهم در این موضوع درصد وجود آهن در استیل است که باور اشتباهی است. تنها عاملی که موجب جذب یا عدم جذب آهنربا می شود ساختار بلوری استیل است و درصد آهن در هر دو دسته یک مقدار است.

عمده تفاوت میان دو دسته نام برده از استیل ها مقاوم بودن آن ها برابر حرارت است. دسته ی “بگیر” ها که سری ۴۰۰ را شامل می شوند پس از مدتی که در مقابل حرارت قرار می گیرند از میزان کُروم و کربن آن کم شده و حتی در برابر حرارت بالا تغییر رنگ داده و می پوسند. تغییر در ساختار بلوری آن ها ممکن است به زنگ زدگی استیل نیز منجر شود. در مقابل، دسته ی “نگیر” ها وجود دارد که سری ۳۰۰ استیل ها نیز در این دسته جای دارد که مقاومت خوبی در برابر حرارت دارد و در مجموع با دوام تر است. کد ۳۱۶ از سری ۳۰۰ مناسب ترین استیل برای استفاده در صنایع غذایی است.

در مجموع انتظار می رود که تولیدکنندگان از سری۳۰۰ برای تولید قابلمه استیل، کتری ها و سماورهای خود بیشتر بهره بگیرند اما به دلیل ارزان تر بودن ورق های استیل سری ۴۰۰ از این سری هم برای تولید استفاده می کنند.

با توجه به توضیحات فوق واضح است که هنگام خرید ظروف استیل به ویژه قابلمه استیل، به همراه داشتن یک آهنربا می تواند بهترین راهنما باشد برای انتخاب درست و مناسب شما و تشخیص اینکه از چه نوع استیلی در تولید آن استفاده شده است.

موضوع دیگری که در ساخت قابلمه استیل و کتری استیل وجود دارد این است که استیل به خودی خود و به مانند آلومینیوم و مس انتقال حرارت بسیار خوبی ندارد و هنگامی که قابلمه استیل روی شعله قرار می گیرد قسمتی از کف قابلمه استیل یا کتری استیل که در ارتباط مستقیم با شعله است داغ تر از بقیه نواحی کف خواهد بود. بنابر این از ورقه ای آلومینیومی برای یکنواخت پخش شدن حرارت درکف و جلوگیری از سوختن غذا و ظرف استفاده می شود. برندهایی مانند کرکماز از این عمل برای ساخت ظروف استیل خود استفاده می کند. قابلمه استیل کرکماز در ایران به میزان زیادی توجه خریداران ایرانی را به خود جلب کرده است.

کجا و کدام فروشگاه ها اجناس فیک بیشتر کار می کنند ؟

باید بگیم که شمایی که به عنوان یک مشتری میخواید از شهر های مرزی یا بنادر جنوبی اجناس اصلی رو با قمیت مناسب تر خرید کنید از سایت و تبلیغات دیوار ، کانال های تلگرامی ، شیپور و مغازه دار معمولی در شهر مربوطه تا جایی که میتونید پرهیز کنید زیرا که ۹۰% افرادی که کالای تقلبی می فروشند تبلیغات خود رو در چنین مکان هایی ثبت می کنن چون تنها جایی که مجوز نمی خواد، کانال تلگرامی و سایت هایی مثل دیوار هستش که خیلی راحت بدون هیچ ترسی میتونن پست بزارن.

از کجا اجناس اصلی خرید کنیم ؟

امن ترین جا برای خرید اجناس اصلی و اورجینال سایت یا فروشگاه های اینترنتی هستن که دارای نماد اعتماد الکترونیکی از طرف وزارت صنعت معدن تجارت کشور بوده و درگاه آنلاین پرداخت از سوی یک بانک معتبر باشد.
اگر چنین سایتی دیدید با در نظر گرفتن موارد زیر :

✅ نماد اعتماد الکتروینک

✅ پروتوکل https

✅ درگاه پرداخت

✅ سابقه کار شرکت

✅ شماره ثابت و آدرس دقیق

 

میتونید با خیال راحت خریدتونو انجام بدین زیرا سایت هایی که همچین مدارکی دارن، اجازه فروش اجناس فیک را نداشته و تضمین اصالت کالا را به شما می دهند.
سایت های اینترنتی برای راه اندازی هزینه بسیار بالایی دارن و بسیار وقت گیر بوده و تمامی این تلاش ها مبنا بر این است که صاحب شرکت اعتبار برای خود جلب کند. مطمئن باشید برای یک دستگاه هرگز اعتبار خود را زیر سوال نمی برد و جدا از این به دلیل داشتن پروانه کسب فروشگاه مجازی در سازمان کار و وزارت صنعت و معدن تجارت کشور در صورت انجام کاری خلاف بر قوانین این سازمان ها مجازات می شوند.